АРХИВА ВЕСТИ НОВЕМБАР
 

ОРГАНСКО ЈАБУКОВО СИРЋЕ СА ПАЛИЛУЛЕ НАГРАЂЕНО НА САЈМУ

30.11.2008.

 На управо завршеном 35.Међународном сајам хране, пића и опреме "ЕТНО" у Београду излагач са заједничког штанда Града Ниша, предузеће КАЛМОЂУР, члан Удружења за органску храну «Кутак здравог живота» са територије Градске општине Палилула, добитник је дипломе "ЕТНО ХРАНА 2008-СРПСКА ЕТНО РОБНА МАРКА", највишег признања овог сајма. Награда је додељена за производ "Органско јабуково сирће",  које је добијено цеђењем полудивљих врста јабука.

детаљније

 

ЗАТРАЖЕНА ОДГОВОРНОСТ ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈЕ НИШ

28.11.2008.

Протеклих дана становници Градске општине Палилула суочили су се са проблeмом редовног снабдевања струјом.

У појединим деловима Општине грађани су били без струје више од 36 сати. То је посебно погодило старије особе, инвалидна лица али и онемогућило успешно остваривање наставе на два факултета, у основним школама, гимназији „Светозар Марковић“.

Рад Управе Градске општине Палилула, која пружа услуге становништву такође је блокиран.

детаљније

 

ПОДРШКА НАУЧНОМ ПОДМЛАТКУ

28.11.2008.  

 Председник подружнице Друштва физичара Србије, проф.др Горан Ђорђевић и председник Градске општине Палилула, проф. др Игор Новаковић потписали су протокола о сарадњи. Овај облик партенрства је резултат вишемесечних активности локалне самопураве на повезивању научних потенцијала и образовних установа и организација у Палилули у складу са Стратешким планом развоја Градске општине Палилула – истакао је председник општине, професор др Игор Новаковић.

детаљније

 

ДЕЦИ ЈЕ ПОТРЕБНА ЉУБАВ И ПОШТОВАЊЕ

 20.11.2008

УНИВЕРЗАЛНИ ДАН ДЕТЕТА - Universal Children Day, oбележен је у Градској општини Палилула пријемом и проглашењем радова најуспешнијих ученика основних школа са територије Општине који су учестовали на овогодишњем књижевном конкурсу. Палилулским основцима пригодне награде су уручили Милан Ђурђевић, председник Скупштине и Бојан Илић, начелник Управе Градске општине Палилула.

детаљније

 

СПОРТОМ ПРОТИВ НАСИЉА

19.11.2008.

Под мотом „Спортом против насиља“ у Основној школи „Бубањски хероји“ на Леденој стени отворен је традиционални турнир у малом фудбалу. Мале спортисте је у име Градске општине Палилула, која је донирала расвету за спортске терене школе, поздравио Милан Ђурђевић, председник Скупштине општине. На овој спортској манифестацији учествује 30 екипа које чине ученици од трећег до осмог разреда школе„Бубањски хероји“.

 

ПАЛИЛУЛА У КРЕИРАЊУ ПРОГРАМА РАЗВОЈА ГРАДА НИША ЗА  2009.

14.11.2008.

Делегација Управа за привреду, одрживи развој и заштиту  животне средине Града Ниша, коју је предводио Илија Јоцовић, начелник Управе, у оквиру расправе о нацрту „Програма развоја Града Ниша у 2009. години“ посетила је Градску општину Палилула. У разговору са руководством Општине, истакнуто је да је ова радна посета отпочела са Општином Палилула јер је то једна од првиг градских општина која је усвојила „Стратешку анализу-Стратешки план развоја“.

детаљније

 

ДЕЛЕГАЦИЈА ЛЕДИБА-а ПОСЕТИЛА ПАЛИЛУЛУ

13.11.2008.

Председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић са сарадницима примио је делегацију ЛЕДИБ-а коју су чинили Карстен Лунд, кординатор Програма ЛЕДИБ и Жарко Симовић, члан програмског тима. Карстен Лунд известио је председника Новаковића  да је програм ЛЕДИБ-а заинтересован за сарадњу са свим Општинама и истакао да ће се пројекти фонд отворити 17. децембра 2008. године када је и планиран састанак са свим представницима градских општина.

детаљније

 

ДОДЕЉЕНА МАЈСТОРСКА ПИСМА ПОЛАЗНИЦИМА

12.11.2008.

Градска општина Палилула и Регионална занатска комора Ниш су током протеклих месеци успешно реализовале пројекат прекфалификације који је јуче крунисан доделом Мајсториских писама за 26 полазника, која је уручио председник Општине проф. др Игор Новаковић. Полазници су стекли звања из области дефицитарних занимања, као што су зидар, тесар, заваривач, бравар, армирач, кројач, козметичар, маникир, педикир, обућар, женски и мушки фризер. Једномесечну обуку полазника вршили су стручњаци нишке Регионалне занатске коморе.

детаљније

 

ОБРАЗОВАЊЕ ДЕЦЕ РОМСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

12.11.2008.

 Хари Малићевић, ученик трећег разреда основне школе „Краљ Петар l“, становник ромског насеља у Мраморској, добио је од Градске општине Палилула комплет књига за наставу. Књиге је уручио Милош Стојковић, општински већник, у оквиру акције подршке ромској популацији у остваривању основног образовања деце.

детаљније 

 

РЕКОНСТРУКЦИЈА БУЛЕВАРА И ОКРЕТНИЦЕ

10.11.2008.

Поводом завршетка радова и асфалтирања окретнице код Ледене стене и дела Булевара „Димитрија Туцовића“, ову значајну саобраћајницу за Општину Палилула и Град Ниш, обишли су проф.др Игор Новаковић, председник Општине и Бранислав Јовановић, директор ЈП “Дирекција за изградњу града“ са сарадницима. Санацијом и модернизацијом окретнице на Леденој стени, формиран је кружни ток који омогућава несметано одвијање саобраћаја у свим правцима.

детаљније

 

ПОДРШКА РОМСКОЈ ПОПУЛАЦИЈИ У МРАМОРСКОЈ

10.11.2008.

 Делегација Градске општине Палилула  и тв екипа РТВ “Нишава“ обишли су становнике, ромске популације, у насељу Мраморске улице. Лоши услови живота- посебно деце, неурбанизован простор за становање, недостатак водоводне и канализационе мреже, неконтролисано одлагање отпада и гомилање поред стамбених објеката, опасност од ломљења грана дрвећа биле су  теме разговора становника насеља са Милошем Стојковићем, општинским већником и представницима инспекцијске службе Општине. 

детаљније

 

 

НОВИ ИЗГЛЕД ШКОЛЕ „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“

06.11.2008.

Градска општина Палилула у сарадњи са НВО „Еколенд“ и ОШ „Краљ Петар Први“ успешно је привела крају први део пројекта који ће обухватити пет основних школа са Палилуле под називом „Формирање ботаничких башти у основним школама са територије Градске општине Палилула“. Овој акцији прикључила је се и ЈКП „Медијана“ па је ова школа добила и фонтану. Председник Општине Палилула проф. др Игор Новаковић са сарадницима и представници НВО „Еколенд“ посетили су школу „Краљ Петар Први“ и представили нови изглед ове школе.

детаљније

 

ДЕЛЕГАЦИЈА ИЗ ОПШТИНЕ АРХУС ПОСЕТИЛА ОПШТИНУ ПАЛИЛУЛА

05.11.2008.

Председник Градске општине Палилула проф. др Игор Новаковић са сарадницима примио је делегацију из данског града Архус који су чинили Флеминг Мејер и  Курт Бигилд Кристенсен. С обзиром да је 15. октобра 2008. године потписан Споразум о оперативности изградње између Града Ниша, градских општина и Општине Архус овај састанак представља први корак у реализацији овог споразума и на њему је  дискутовано о врстама услуга које су неопходне Градској општини Палилула од стране Општине Архус.

детаљније

 

САМО ЈЕДИНСТВЕНО ДО ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ

01.11.2008.

Градска општина Палилула учиниће све у границама својих надлежности да помогне становницима сеоског подручја на својој територији око решавања изградње канализационих мрежа и других инфраструктрурних објеката. У предлогу Програма уређења градског грађевинског земљишта за 2009. годину, Општина је доставила Граду приоритете па и предлог финансирања изградње канализационе мреже.

детаљније